• Kotimainen verkkokauppa
  • Ilmainen toimitus yli 150e tilauksille
  • Verkkokauppa auki 24/7
  • Kotimainen verkkokauppa
  • Ilmainen toimitus yli 150e tilauksille
  • Verkkokauppa auki 24/7

Cavalor Laminaid 1L

Varastossa
Toimitusaika: 3-5 päivä(ä)

Kuvaus

Cavalor LaminAid’in käyttöä suositellaan hevosille, joilla on arat kaviot johtuen aineenvaihdunnan häiriöistä.
Cavalor LaminAid toimii hevosen kehossa useilla eri tasoilla torjuakseen aineenvaihdunnan häiriöitä, jotka voivat pahimmillaan johtaa kaviokuumeeseen. LaminAid tukee herkkää suolistoflooraa sekä edesauttaa hormonaalisten ja metabolisten häiriöiden palautumista tasapainoon. Se myös tukee verenkiertoa ja edistää siten veren virtausta kavioihin.


TUOTTEEN OMINAISUUDET JA VAIKUTTAVAT AINEET

Cavalor® LaminAid sisältää ainutlaatuisen yhdistelmän useita eteerisiä öljyjä, mukaan lukien Eucalyptus globulus (kuume-eukalyptus), Allium sativum (valkosipuli) ja Betula alba (koivu). Kullekin öljylle on ominaista erityinen rakenne, koostumus ja vaikutus. Seoksena ne täydentävät toisiaan ja niillä on synergistinen ja erittäin hyödyllinen yhteisvaikutus.


Vaikka tiede eteeristen öljyjen osalta on vielä lapsenkengissä, öljyt saavat yhä enemmän huomiota sekä ihmis- että eläinlääketieteessä tehokkaiden ja parantavien ominaisuuksien vuoksi. Eteeristen öljyjen soveltamisala on hyvin laaja. Esimerkiksi teepuuöljyä käytetään usein desinfiointiaineissa. Lisäksi lääketieteellisissä tutkimuksissa tarkastellaan eteeristen öljyjen spesifisten komponenttien vaikutuksia tietyissä virus- ja bakteeriviljelmissä in vitro sekä kliinisissä sairauksissa, kuten diabetes ja liikalihavuus, in vivo. Esimerkiksi valkosipulin, inkiväärin, laventelin ja mintun uutteilla on tieteellisesti osoitettu olevan antidiabeettista tehoa, sillä niillä on positiivinen vaikutus hiilihydraatti- ja rasva-aineenvaihduntaan sekä antioksidanttisia ja anti-inflammatorisia ominaisuuksia.


Useista positiivisista tuloksista huolimatta fysiologisia mekanismeja, joiden avulla eteeriset öljyt vaikuttavat, ei vielä tunneta. Joistain eteerisistä öljyistä tiedetään, että niiden tietyt ainesosat, kuten monoterpeenit ja fenolit, vaikuttavat solukalvoihin sekä kalvoproteiineihin kuten kuljetinproteiineihin, ionikanaviin ja reseptoreihin. Toiset taas vaikuttavat solujen signalointiketjuihin sekä tiettyjen proteiinien, kuten proinflammatoristen sytokiinien, synteesin sekä toiminnan säätelyyn.


Laminiitti on muutakin kuin kivulias kavio. Se on monitekijäinen sairaus, jolla on hyvin monimutkainen patofysiologia, joka vaikuttaa useisiin kehon eri järjestelmiin. Nämä vaihtelevat bakteerien endotoksiinien vuodosta ruoansulatuskanavassa ja insuliinin säätelyn toimintahäiriöstä tulehdukseen ja verisuonten supistumiseen lamellikerroksessa. Useimmilla hevosilla, jotka ovat alttiita laminiitille, on aineenvaihdunnan häiriöitä.Tämä edellyttää siis monipuolista hoitoa, joka toimii eri tasoilla torjuakseen tämän taudin oireita kokonaisvaltaisesti. Cavalor LaminAid tekee juuri niin. Se sisältää ainutlaatuisen yhdistelmän eteerisiä öljyjä, joilla on näyttöön perustuva teho, joka ei vain vähennä laminiitin oireita, vaan auttaa myös korjaamaan taustalla olevia syitä antaen pitkäkestoisen vaikutuksen. Laminiitin hoidossa suosittelemme myös sopivaa ruokintaa, hoitoa ja liikuntaa parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.


Seuraavat ominaisuudet selittävät Cavalor LaminAidin vaikutuksia erilaisten eteeristen öljyjen sekoituksena:
• Kipua lievittävä: Sisältää monoterpeenejä, kuten limoneenia ja linalolia, joiden on kuvattu välittävän vaikutuksiaan hermoston reseptoreiden herkistämisen ja alentamisen avulla sekä vaikuttavan natrium- ja/tai kalsiumkanaviin.
• Antibakteerinen: Sisältää joko ainesosia, joilla on hydroksyyliryhmä (fenoliset yhdisteet kuten karvakroli, eugenoli, tymoli jne.), esteriryhmä (geranyyliasetaatti ja bornyyliasetaatti), terpeenialkoholeja (geranioli, sitronelloli), ketoneja (karvoni), alifaattisia hiilivetyjä, seskviterpeenejä (limoneeni) tai terpeenejä sisältäviä aldehydejä (sitronellaali, neraali ja geraniaali). Näiden kemiallisten yhdisteiden uskotaan lisäävän bakteerien solukalvojen läpäisevyyttä, mikä johtaa elintärkeiden solunsisäisten komponenttien vuotoon ja lopulta solukuolemaan.
• Antioksidantti: Sisältää yhdisteitä kuten alkaloideja, flavonoideja ja fenoleita (karvakroli, karvoni, karyofylleeni, limoneeni, sineoli ja tymoli). Nämä yhdisteet ovat voimakkaita vapaiden radikaalien estäjiä.
• Tukee verenkiertoa: Positiivinen vaikutus verenkiertoon estämällä lipidiperoksidaatiota ja hemolyysiä sekä edistämällä punasolujen kulkeutumista.
• Tukee aineenvaihduntaa: Positiivinen vaikutus rasva- ja insuliiniaineenvaihduntaan (alhaisempi kolesteroli ja triglyseridipitoisuus, korkeampi HDL, alhaisempi glukoosipitoisuus, rasvan kertymisen estäminen jne.)
• Tukee ruoansulatusta: Torjuu ei-toivottujen suolistobakteerien kasvua ja edistää tervettä fermentaatiota.
• Anti-inflammatorinen: Sisältää ainesosia, kuten terpinen-4-ol, eugenoli, neraali, geraniaali, joilla on osoitettu olevan anti-inflammatorisia vaikutuksia estämällä tiettyjen tulehduksen välittäjäaineiden synteesiä.


Lamiitti on monimutkainen sairaus, joka liittyy usein ruoansulatusongelmiin ja heikentyneeseen aineenvaihduntaan. Yhdistettynä näillä on valitettavan laajat vaikutukset. Cavalor LaminAid auttaa pitämään suolistoflooran tasapainossa, mikä edistää ruoansulatusta ja optimoi aineenvaihduntaa tukemalla olennaisia elimiä ja kudoksia. Lisäksi koostumuksella on verenkiertoa ja lymfaattista järjestelmää stimuloiva vaikutus, mikä johtaa parantuneeseen verenvirtaukseen kavioihin sekä nopeampaan kuona-aineiden poistumiseen. Lisäksi se alentaa verenpainetta, mikä myös vähentää painetta, joka aiheuttaa kipua kavioissa. Cavalor LaminAid’in sisältämillä öljyillä on myös antioksidanttisia ja anti-inflammatorisia vaikutuksia ja siten ne vähentävät vapaiden radikaalien muodostumista sekä edistävät kudosvaurioiden korjaantumista kavioissa.


Cavalor LaminAid on ainutlaatuinen ja monipuolinen lisäravinne hevosille, jotka ovat alttiita laminiitin oireille. Tuote toimii kokonaisvaltaisesti vaikuttaen sekä oireisiin että taustatekijöihin saavuttaakseen pitkäkestoisen vaikutuksen.


Cavalor LaminAid on suositeltavaa antaa ruiskulla suoraan suuhun.


Annostelu:
Päivä 1: 2 x 50 ml
Päivästä 2 lähtien: 2 x 25 ml / pvä
Ennaltaehkäisevästi tai pitkäaikaiseen käyttöön (30 päivää tai pidemmän ajan): 2 x 10 ml / pvä

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi käytä LaminAid’ia yhdessä Cavalor PodoSensin kanssa.


Cavalor PodoSens on kavioöljy, joka tarjoaa ulkoista helpotusta aroille kavioille ja edesauttaa niiden parantumista. Cavalor PodoSens sisältää joitain eteerisiä öljyjä, joita on myös LaminAid’issa, mukaan lukien Betula alba ja Eucalyptus globulus. Öljyn levittäminen kahdesti päivässä kavioon ja/tai kavion pohjaan auttaa lisäämällä verenkiertoa ja tuomalla nopean helpotuksen kivuliaille kavioille. Betula alba edistää myös kavion joustavuutta ja edistää kavion kasvua.