• Kotimainen verkkokauppa
  • Ilmainen toimitus yli 150e tilauksille
  • Verkkokauppa auki 24/7
  • Kotimainen verkkokauppa
  • Ilmainen toimitus yli 150e tilauksille
  • Verkkokauppa auki 24/7

Cavalor PodoSens 500ml

Varastossa
Toimitusaika: 3-5 päivä(ä)

Kuvaus

Cavalor® PodoSens on ainutlaatuinen eteeristen öljyjen sekoitus, joka helpottaa kavioiden arkuutta ja parantaa kavion joustavuutta. Se tukee myös kavion optimaalista kasvua.


Kaviot kasvavat jatkuvasti noin senttimetrin kuukaudessa. Tasapainoinen ruokinta tarjoaa kaikki terveiden kavioiden tarvitsemat ainesosat, mutta joissain tapauksissa tarvitaan erityistä hoitoa ja muutoksia ruokintaan.
Päältä katsottuna kaviot näyttävät kovilta ja elottomilta kovan ulkoisen sarveiskerroksen takia, mutta sen alla on herkkä martokavio. Monet hermopäätteet ja verisuonet sijaitsevat täällä. Hevoset, joilla on kavio-ongelmia, liikkuvat epäpuhtaasti, haluavat välttää kovalla liikkumista ja vakavimmissa tapauksissa ne jopa makaavat enemmän välttääkseen painon kohdistumista kavioihin. Usein syy aroille kavioille on liikarasituksesta tai huonoilla pohjilla ratsastamisesta johtuva tulehdusreaktio. Iäkkäillä hevosille on usein luonnostaan arat kaviot tai ohuempi kavion pohja, joten ne arkovat kavioita herkemmin. Kaviot kipeytyvät myös, mikäli kengittäjä lyhentää kavioita enemmän kuin olisi tarpeellista.


Toinen yleinen syy kivuliaille kavioille on kaviokuume eli laminiitti. Tämä tila johtuu usein aineenvaihdunnan häiriöistä. Sarveiskavio ja martokavio yhdistyvät toisiinsa sälekerroksen avulla, mikä näkyy kavion pohjassa valkoviivana. Kaviokuume on näiden säleiden eli laminoiden tulehdus. Se on erittäin tuskallinen sairaus, joka vaatii kokonaisvaltaisen lähestymistavan hoidossa.


Cavalor PodoSens sisältää runsaasti eteerisiä öljyjä, kuten neilikka (Syzygium aromaticum), koivu (Betula alba), laventeli (Lavandula angustifolia) ja eukalyptus (Eucalyptus globulus). Nämä auttavat vähentämään kavioiden arkuutta. Ne stimuloivat myös verenkiertoa, jotta toksiinit poistuvat tehokkaammin. Cavalor PodoSens parantaa myös kavioseinän joustavuutta ja tukee kaviomekanismin toimintaa. Sen käyttö parantaa kavioaineksen laatua ja edistää kavion kasvua.


Cavalor PodoSens on terapeuttinen kavioöljy hevosille, joilla on kavio-ongelmia. Toisin kuin muut kavioöljyt, joita käytetään päivittäiseen kavionhoitoon ja kavioiden kiillottamiseen, Cavalor PodoSens’ia tulisi käyttää kavionpohjaan ja ruununrajaan vain silloin, kun tarvitaan em. vaikutuksia.


Käyttötarkoitus
Levitä Cavalor® PodoSens’ia kahdesti päivässä ruununrajaan ja/tai kavionpohjaan. kunnes oireet häviävät.
Varoitus: vain ulkoiseen käyttöön.

Vinkki: Aineenvaihdunnan häiriöistä johtuvat arat kaviot vaativat kokonaisvaltaista lähestymistapaa hoidossa. Tällöin on suositeltavaa ruokinnan sopeuttamisen lisäksi käyttää sekä Cavalor LaminAid’ia että Cavalor PodoSens’ia. LaminAid on lisäravinne, joka edesauttaa hormonaalisten ja metabolisten häiriöiden palautumista tasapainoon sekä tukee herkkää suolistoflooraa.


Pakkaus ja säilytys
500ml tölkki, jonka korkissa on harja
Säilytetään viileässä ja kuivassa, lasten ulottumattomissa.