• Kotimainen verkkokauppa
  • Ilmainen toimitus yli 150e tilauksille
  • Verkkokauppa auki 24/7
  • Kotimainen verkkokauppa
  • Ilmainen toimitus yli 150e tilauksille
  • Verkkokauppa auki 24/7

Chia de Gracia Sand Eater 1,1kg

Varastossa
Toimitusaika: 1-3 päivä(ä)

Kuvaus

Sand Eater on 100% luonnollinen täydennysrehu hevosen hiekansyönnin / maan nuolemisen himon vähentämiseen sekä hiekan rikkoman suolen hyvinvoinnin palauttamiseen.

Sand Eater sisältää voikukanjuurta, bentoniittisavea, chian siemeniä, lakritsanjuurta, islanninjäkälää, vadelmanlehteä, himalajan suolaa, nokkosta sekä hyppysellisen rakkautta.


Annostus hevonen: 500 kg: 0,5 dl - 1,5 dl pvä/. Kastele ennen antoa, sekoita muun rehun joukkoon.

1 dl = 40 g

Kaikkein yleisintä hiekansyönti on tämän hetkisen näkemyksen pohjalta jostain syystä harrastehevosilla ja erityisesti suomenhevosilla. Syytä hevosen hiekansyöntiin ei tunneta tarkasti. Vaikuttaa siltä, että osa hevosista syö hiekkaa tylsyyteen, osa taas tuntuu mieltyneen hiekan makuun ja siksi ne syövät sitä kuonokopasta tai erilaisista virikkeistä huolimatta. On myös epäilty, että hevonen yrittäisi maa-aineksen syönnillä korvata tiettyjen mineraalien ja kivennäisaineiden (mm. sinkki ja kupari) puutostiloja. Tällaiset hevoset nähdään usein nuolemassa savista maata tai kaivamassa maasta juuria ja muuta tavaraa. Aiheesta ei tiettävästi ole tehty tieteellistä tutkimusta, mutta osa omistajista on sitä mieltä, että hiekansyöminen saattaa liittyä myös erilaisiin vatsavaivoihin ja kiputiloihin, kuten vatsahaavaan tai ylipitkiin ruokintaväleihin sekä stressiin. On epäilty, että tällaiset hevoset söisivät hiekkaa helpottaakseen vatsahappojen poltetta pitkien ruokintavälien väleissä tai vatsahaavojen kipuillessa.


Hiekan kertyminen suolen pohjalle voi aiheuttaa noidankehän, jossa hiekkakertymän paino estää suolen normaalia liikettä ja aiheuttaa samalla alati lisääntyvää hiekan kertymistä.

Sand Eater sisältää ainesosia mm. kivennäistäydennykseen ja "suolan & juurien himoon" sekä erilaisia aineksia suoliston tasapainottamiseen.

Sand Eateriin voi yhdistää runsaasti erilaisia luonnollisia kivennäisiä sisältävän Mineral Mixin.

Hiekansyöjillä ruokavalioon kannattaa ottaa mukaan myös chia, joka säännöllisesti käytettynä kuljettaa hiekkaa ulos suolistosta. Myös psyllium-kuurit ovat suositeltavia usemman kerran vuodessa, jotta hiekka ei ajankuluessa "sementöidy" suoleen.