• Kotimainen verkkokauppa
  • Ilmainen toimitus yli 150e tilauksille
  • Verkkokauppa auki 24/7
  • Kotimainen verkkokauppa
  • Ilmainen toimitus yli 150e tilauksille
  • Verkkokauppa auki 24/7

Chia de Gracia Timjami 400g

Varastossa
Toimitusaika: 1-3 päivä(ä)

Kuvaus

Yskänlääkkeissä ainesosana usein käytetty timjami on erinomainen kasvi hevosen hengitysteiden normaalille hyvinvoinnille ja toimintakyvylle. Avaa ja puhdistaa hengitysteitä ja edistää normaalia ilmankulkemista, irrottaa hengitysteissä olevia ylimääräisiä aineksia.

Timjamia ylläpitää normaaleja ruuansulatustoimintoja ja sen sisältämät eteeriset öljyt vähentävät suolistokaasujen syntyä ja siksi se voi olla hyödyksi kaasuähkyherkille hevosille.


Timjami sisältää runsaasti haihtuvia öljyjä ja aromeja, joista suurimpana tymoli.*Tymoli on antiseptinen ja tehoaa moniin bakteereihin ja hiivoihin ja on avuksi suolistohygienian ylläpidossa. Timjami sisältää lisäksi flavonoideja, jotka toimivat antioksidantteina. Lisäksi timjami sisältää saponiineja, karvasaineita sekä A-, E- ja K-vitamiineja.

Timjamia voidaan käyttää myös suolistohygienian ylläpitoon. Tällöin annostus hevoselle 20 -30 g päivässä, koirille 1/3 määrä.

Ulkoisesti timjamia voidaan käyttää erilaisiin kavio- ja sädehauteisiin.


Annostus:

Hevonen 500 kg: 1 rkl - 0,5 dl / pvä.

Koira: ½- 2 tl / pvä.

1 dl = 10 g.


Huom! Timjamia ei suositella tiineyden aikana.

Kilpailtaessa suoritellaan 4 vrk varoaikaa.


Timjamista voi itse valmistaa hevoselle yskänkeitettä hauduttamalla 5 dl kiehuvaa vettä noin 30-50 g yrttien kanssa. Yrtit siivilöidään pois ja lisätään hunajaa 1-2 dl. Halutessasi voit hauduttaa myös valkosipulin kanssa. Annostus 1-2 rkl siirappia / pvä.