• Kotimainen verkkokauppa
  • Ilmainen toimitus yli 150e tilauksille
  • Verkkokauppa auki 24/7
  • Kotimainen verkkokauppa
  • Ilmainen toimitus yli 150e tilauksille
  • Verkkokauppa auki 24/7

Chia de Gracia Voikukanjuuri 500g

OVH19,90 €
0 %
19,90 €
Varastossa
Toimitusaika: 3-5 päivä(ä)

Kuvaus

Voikukanjuurta käytetään ylläpitämään vatsan ja suoliston luontaista hyvinvointia sekä elimistön normaalia eritystoimintaa (mm. maksa ja munuaiset) ja ruuansulatusta.


Juuresta noin 25 % on inuliini-tärkkelystä, joka on luontainen prebiootti, joka ylläpitää ja tasaa suoliston hyvää bakteerikantaa. Voikukka voi helpottaa kovasta lannasta kärsiviä hevosia. Happamuutensa ansiosta voikukkaa voidaan antaa ruokahalun herättäjäksi.


Juuren vaikutus perustuu paljolti sen sisältämiin karvasaineisiin. Karvasaineet edistävät normaalia vatsan nesteiden eritystä ja ylläpitävät normaalia ruuansulatusta. Voikukan juurta voidaan antaa löysävatsaisuuden, suoliston mikrobi- ja bakteerikannan tasapainottamiseen sekä muiden ruuansulatuselinten hyvinvoinnin tueksi. Kliiniset kokeet ovat osoittaneet kasvin olevan myös vaikutuksiltaan diureettinen.

Voikukanjuuri sisältää muun muassa flavonoideja, fruktoosia, hartsia, tarakserolia, pektiiniä, kahvihappoa, A-, B-, C-, ja D-vitamiineja, kalsiumia, fosforia, kaliumia ja fenolihappoa. Voikukassa on muiden vitamiinien lisäksi H-vitamiinia, joka tunnetaan myös biotiinina. H-vitamiini on erinomainen lisä huonoista kavioista kärsiville hevosille.

Voikukka on turvallinen käyttää suurinakin määrinä, mutta sappitiehyiden tai suolen tukkeutumista kärsiville hevosille se ei sovi.

Voikukanjuurta voidaan antaa kevät- ja syyskaudella hevosille, joilla on himo tonkia maasta juuria sekä ruokintamuutosten tasapainottamiseen ja vatsan toiminnan tukemiseen.


Annostus 500 kg hevoselle: 1-4 rkl päivässä 10-14 päivän kuurina tai 1 - 2 rkl päivittäisenä ravintotäydentäjänä. Kuuri voidaan toistaa viikon/ kahden viikon tauon jälkeen.

1 rkl = 7 g.

Käyttö: hevosille ruuansulatuksen tueksi, suoliston hyvinvoinnin ylläpitämiseen, normaalin aineenvaihdunnan tueksi.


VINKKI: Hevosen ruuansulatusta voi auttaa tekemällä juurijauheesta hauduke, johon laitetaan 50g juurijauhetta ja 1 litra vettä. Ruuansulatusvaivoista kärsiville varsoille juotetaan hauduketta 100 ml kerrallaan kolme kertaa päivässä. Voikukanjuuren on todettu myös auttava suolistohygienian ylläpidossa. Allergiset hevoset saavat vastustuskykyä voikukasta, joten niille kannattaa antaa voikukkajuurijauhetta kuurina erityisesti keväällä. Jauhetta annetaan aikuiselle hevoselle 30g kaksi kertaa päivässä.


100% kuivattu ja jauhettu voikukanjuuri. Ei lisäaineita.