• Kotimainen verkkokauppa
  • Ilmainen toimitus yli 150e tilauksille
  • Verkkokauppa auki 24/7
  • Kotimainen verkkokauppa
  • Ilmainen toimitus yli 150e tilauksille
  • Verkkokauppa auki 24/7

Chia de Gracia Zinc & Copper 500g

Varastossa
Toimitusaika: 4-5 päivä(ä)

Kuvaus

CdG ZINC COPPER on täydennysrehu varmistamaan hevosen riittävä sinkin ja kuparin tarve.

CdG ZINC COPPER sisältää Bioplexin® kelatoitua orgaanista sinkkiä ja kuparia, jotka ovat luonnollisessa ja tehokkasti imeytyvässä muodossa.

Sinkki ja kupari ovat tärkeitä hivenaineita, joita hevosen on saatava ravinnostaan joka päivä.


Sinkki tukee hevosen mm. luontaista immuunijärjestelmää, karvan, jouhien, ihon ja kavioiden hyvinvointia ja laatua. Sinkillä on elimistössä monta tehtävää, mutta ennen kaikkea se on välttämätön normaalille kasvulle ja kehitykselle. Sinkki on mikromineraali, jota on kaikissa kehon kudoksissa ja se on osana tai aktivoi yli 200 entsyymiä. Sinkkiä tarvitaan myös elimistön kollageenin muodostamiseksi. Sinkin puuttesta kärsivillä eläimillä on todettu mm. ruston ja kollageenin kehityksen häiriöitä.


Sinkkilisää suositellaan hevosille, joilla on iho-ongelmia tai huono karva, jouhet tai kaviot. Vahvistaa ihoa esimerkiksi kesäihottuman tai rivin jälkeen.

Kutina, ihovauriot, karvanlähtö, huono ruokahalu, väsymys sekä nuoleminen ovat usein merkkejä sinkin puutteesta. Sinkin puute voi aiheuttaa myös hermostuneisuutta.


Kuparia tarvitaan energia-aineenvaihduntaan liittyvien entsyymien toimintaan, hermoston toimintaan, luustoon sekä kimmoisten kudosten synteesiin ja ylläpitoon. Kupari onkin oleellinen ainesosa elimistön oman kollageenituotannon ylläpitämisessä.

Kuparilla on tärkeä merkitys myös hemoglobiinin muodostuksessa ja punasolujen toiminnassa.


Kuparin ja sinkin riittävä saanti on erityisen tärkeää varsojen normaalin kasvun kannalta. Lisäksi on tärkeää, että niiden suhde on oikea, sillä liiallinen sinkki heikentää kuparin imeytymistä. Kupari-sinkki suhteen tulisi hevosilla olla 1:4. Kuparin puute voi aiheuttaa varsoilla kasvuhäiriöiden ilmentymistä ja aikuisilla hevosilla mm. suorituskyvyn puutetta, anemiaa, karvapeitteen heikkenevää väritystä, ruoansulatushäiriöitä sekä nuolemishalua. Aneemisilta hevosilta on aina tarkistettava kuparin saanti.


CdG ZINC COPPER tarjoaa paremman biologisen hyötyosuuden kuin epäorgaaniset mineraalit. Biologinen muoto vähentää riskiä epäorgaanisten mineraalien negatiivisista vuorovaikutuksista, tukee mineraalien tehokasta imeytymistä ja hyötykäyttöä elimistössä ja vahvistaa eläimen immuniteettia, optimaalista ravitsemustilaa ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Kelatoitu, eli aminohappoihin sidottu orgaaninen muoto takaa hyvän imeytymisen, jonka ansiosta pienempi määrä riittää.


Hevosen keskimääräinen päivittäinen sinkin tarve on 500 - 600 mg päivässä, varsoilla noin 300 mg, kuparin aikuisilla hevosilla 125 mg ja varsoilla 75 mg. Sinkki ja kupari ovat tuottessa oikeassa 4:1-suhteessa.


Annostus:
Hevonen 500 kg:

* 8 g sisältää sinkkiä 500 mg ja kuparia noin 125 mg

* 1 mitta 15 ml = 9 g

* 8 gramman mitan annostuksella tuote kestää 60 pvä (0,53 € / pvä).

Annostuksessa tulee huomioida muusta ravinnosta saatava sinkin ja kuparin määrä. Voidaan käyttää jatkuvasti. Hankalissa iho- tai turkkiongelmissa tai puutostiloissa voidaan annos kaksinkertaistaa kuuriluontoisesti 4-6 viikon ajaksi.

Koostumus: orgaaninen Bioplexin® sinkkikelaatti, kuparikelaatti, inuliini.


Pakkauskoko 500 g

Sisältää mitan 15 ml.

Bioplexin® tuotteiden taustalla on yli 20 vuoden tutkimus ja tuotekehitys.